Luikse Horus Software tankt 800.000 euro bij

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Horus Software, de Luikse ontwikkelaar van boekhoudtoepassingen, kondigt een kapitaalsverhoging van 800.000 euro aan. Het geld moet de onderneming in staat stellen om verder te groeien in België en Luxemburg.

Horus is een soort digitale cockpit om de financiën van bedrijven realtime te beheren. Horus Office richt zich op boekhoudkantoren en Horus Mobile op zelfstandigen en managers van kmo's en (non-profit)organisaties. De software staat in voor het beheren van betalingen en het uitsturen van facturen, maar maakt ook gebruik van ai, machine learning en gedragsanalyse om als een soort assistent informatie van facturen en rekeninguittreksels te verzamelen en boekingsvoorstellen op te maken.

De fondsenwerving komt op een belangrijk moment voor de Belgische startup. Iets meer dan een jaar geleden betraden ze de markt en enkele maanden geleden lanceerden ze de tweede release van hun software. De kapitaalsverhoging heeft twee doelen. Eerst en vooral wil Horus zich verder geografisch ontwikkelen. Daarbij is het versterken van de marktpositie in Vlaanderen prioritair. Daarnaast speelt Luxemburg een cruciale rol met de nieuwe release die de overgang naar nieuwe boekhoudregels zal vergemakkelijken voor bedrijven en boekhoudkantoren.

Ten tweede wil Horus het aanbod verder uitbreiden. Dat moet gebeuren met de ontwikkeling van nieuwe functies, door de koppeling met aanvullende oplossingen (crm, beheeroplossing voor boekhoudkantoren, factoring, inning van vorderingen) toegankelijker te maken en door de compatibiliteit met andere software (zoals Syneton, Silverfin en Recovr) te vergroten.

Eind 2020 wil Horus het aantal gebruikers verzesvoudigen - van vijfhonderd naar drieduizend bedrijven en accountants - en zijn omzet verhogen van drie tot vier miljoen euro. Horus bestaat uit een vijftiental medewerkers, waaronder ceo Philippe Tailleur en zijn zonen Jérôme en Benjamin. Het bedrijf heeft voor de kapitaalsverhoging kunnen rekenen op inschrijvingen uit zijn directe omgeving, waaronder de werknemers zelf en op InvestSud, een investeerder die het bedrijf al sinds de oprichting steunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-05T09:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.