Gentse startup Uman.ai haalt half miljoen euro op

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

De Gentse startup Uman.ai heeft een kapitaalronde van 500.000 euro afgerond. De investeerders zijn Imec.istart, Skyhaus (moederbedrijf van onder meer ML6) en Roel Naessens (ex-Google). Daarnaast ontving het bedrijf ook innovatiesubsidies van VLAIO. Uman.ai ontwikkelt software dat teams in bedrijven informatie efficiënter helpt delen.

Uman.ai ontwikkelt een ai-gedreven platform, gebaseerd op deep learning-algoritmes, dat de vaardigheden van alle medewerkers in een bedrijf in kaart brengt en zo een goed mogelijk overzicht creëert van alle kennis, en competenties aanwezig op de werkvloer.

'Uit onderzoek blijkt dat dertig procent van het personeelsverloop te wijten is aan de slechte match tussen het takenpakket en de competenties en persoonlijk interesses van de werknemer’, zegt mede-oprichter Charles Boutens. ‘Met ons platform willen we het voor teams mogelijk maken om informatie beter te delen zodat medewerkers beter inzicht krijgen in hun eigen competenties en zo zelf nieuwe vaardigheden gaan ontwikkelen.’

Uman.ai bestaat een jaar en maakt deel uit van het acceleratieprogramma van Imec.istart. Met het opgehaalde kapitaal wil het bedrijf het platform verder ontwikkelen en een go-to-market-strategie op poten zetten. Daar zal ook investeerder Roel Naessens aan meewerken.

Boutens startte zijn carrière bij ML6, de Gentse machine learning-specialist. Matthias Feys is mede-oprichter en cto bij ML6. ‘Het idee voor Uman.ai rijpte toen Charles nog in dienst was bij ML6’, zegt hij. ‘We hebben de ontwikkeling uiteraard op de voet gevolgd en de startup volop gesteund met onze kennis en know-how. Nu Uman.ai klaar is om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling, zijn we met Skyhaus bereid om opnieuw te investeren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-14T09:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.