Brusselse Urbantz haalt zes miljoen euro op

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

De Brusselse logistieke startup Urbantz heeft een investering van zes miljoen binnengehaald van Korys (Colruyt), ETF Partners en de bestaande aandeelhouders. Het is de tweede investeringsronde na een initiële seed round in 2018.

Urbantz ontwikkelt een saas-platform voor het beheren, optimaliseren en controleren van de eerste en laatste kilometers van goederentrafiek, vanaf de eerste bestelling tot aan de uiteindelijke ontvanger. Het stelt retailers, e-commercespelers en vervoerders om over het eerste en laatste deel van de levering controle te houden. Urbantz is al verantwoordelijk voor de activiteiten van bekende namen als Carrefour, CityDepot en C-Discount en heeft klanten in Europa, het Midden-Oosten en de VS.

Met het geld wil het bedrijf verder investeren in productontwikkeling, zijn marktpositie in heel Europa versterken en zijn teams uitbreiden. Ceo Jonathan Weber. ‘Onze oplossing is bedoeld om de industrie te helpen bij de overgang naar de digitalisering van de leveringsdiensten en tegelijkertijd de milieu-impact van de logistiek op de steden te verminderen. We blijven ons nu verbeteren met sterke partners die, net als wij, gedreven zijn door innovatie en duurzaamheid.’

Ook bij Korys, het fonds van de familie Colruyt, klinken lovende woorden. ‘We zijn onder de indruk van de toegevoegde waarde die Urbantz biedt door het verbeteren van de efficiëntie van last mile delivery op een duurzame manier’, aldus Brieuc de Hults van Korys.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-13T09:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.