Belgische startups hacken coronacrisis

Dit artikel delen:

Dit weekend bracht de Belgische startup-community de Hack the Crisis-beweging naar België. Uit tientallen inzendingen werden ook enkele winnaars verkozen.

De coronapandemie gaat gepaard met flinke maatschappelijke uitdagingen. Het is in die context dat de Belgische tech- en startup-wereld een publiek platform had opgericht om tot concrete oplossingen te komen. En dit tijdens een online-hackathon: Hack the Crisis Belgium.

Ontwikkelaars, startups, onderzoekers, ondernemers en andere werden uitgenodigd om de koppen virtueel bij elkaar te steken en zo tot innovatieve antwoorden te komen op de uitdagingen rond corona. Ze dienden een project in.

Corona Home Test

Uit tientallen inzendingen werden enkele winnaars verkozen, die zondagavond werden bekendgemaakt. De winnaar werd het team met een oplossing voor een Corona Home Test. De tweede en derde plaats in de top drie ging naar de teams met respectievelijk Wecare en Analysis-mode.

Er was ook een winnaar in de categorie opensource. Die ging naar het team dat een Companion Box voorstelde voor in coronatijden. 

De initiatiefnemers benadrukken dat de winnende oplossingen verder ontwikkeld worden. ‘Hopelijk maken ze een echt verschil voor de mensen en organisaties die geaffecteerd worden door deze crisis’, zo klinkt het.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-30T11:10:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.