EIT Digital organiseert scale-up-wedstrijd

Dit artikel delen:
award

EIT Digital, de Europese digitale innovatie-organisatie, heeft de 2020-editie van de EIT Digital Challenge geopend. Snelgroeiende startups kunnen meedoen in een van de vijf categorieën: Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing en Digital Finance. Voor winnaars is er een prijzenpakket met een totaalwaarde van 350.000 euro beschikbaar. Aanmelden kan tot 7 juni.

De EIT Digital Challenge richt zich op ‘deep tech’-scale-ups uit Europa, technologiebedrijven ‘met een onderscheidend productaanbod gebruikmakend van beschermde of moeilijk te reproduceren geavanceerde technologie’. Sinds de eerste editie van de competitie in 2014 heeft de wedstrijd al meer dan tweeduizend aanmeldingen vanuit heel Europa opgeleverd. De meeste winnaars maakten daarna een succesvolle internationale expansie door.

De EIT Digital Accelerator selecteert uit alle aanmeldingen twintig bedrijven die in de finale in november mogen pitchen voor een jury van investeerders en ondernemers. Dolf Wittkamper, hoofd van de EIT Digital Accelerator: ‘Tijdens de finale worden er vijf winnaars aangewezen, de Challenge-winnaar en vier runner-ups.’ Deze vijf ontvangen een jaar lang op maat gemaakte ondersteuning ter waarde van 50.000 euro. De Challenge-winnaar krijgt daarbovenop op een geldprijs van honderdduizend euro.

Om mee te doen aan de EIT Digital Challenge moeten bedrijven in een van de lidstaten van de Europese Unie, in het VK of in een van de Horizon 2020-landen zijn gevestigd (o.a. Albanië, Turkije, de Faeröer). Ze moeten daarbij in een groeifase verkeren, dat wil zeggen een jaarlijkse omzet van minimaal driehonderdduizend euro of minstens twee miljoen euro aan funding hebben en niet ouder zijn dan tien jaar.

EIT Digital is een Europese organisatie voor onderwijs, innovatie en scale-up-acceleratie. Doel is de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren door digitale technologische innovatie en onderwijs. Dit gebeurt via integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap en een pan-Europese samenwerking met 280 Europese grote en kleine bedrijven, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-24T10:38:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.