FoodDesk neemt Nederlandse branchegenoot IIN over

Dit artikel delen:
voedsel eten restaurant kok chef maaltijd

De Belgische startup FoodDesk, gespecialiseerd in software die waakt over de voedselveiligheid en voedselinformatie, neemt zijn Nederlandse evenknie IIN over. Samen worden ze de grootste aanbieder van dit soort software in de Benelux.

Tot het klantenbestand van FoodDesk behoren ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, restaurants, supermarkten, bakkers en slagers. De software helpt hen bij het respecteren van de regels rond voedselveiligheid, hygiëne en allergieën. Binnen vier jaar implementeerde de start-up zijn technologie bij negenhonderd organisaties in België en Nederland. Het bedrijf heeft kantoren in Beringen (België) en Apeldoorn (Nederland).

‘De overname van IIN maakt van ons de grootste aanbieder van voedselveiligheidssoftware in de Benelux en past bovendien perfect in onze ambitie om uit te groeien tot Europese topspeler’, zegt Tammo Van Leeuwen, ceo FoodDESK. ‘Dankzij de schaalvergroting die met deze overname gepaard gaat, kunnen we onze software verder uitbouwen en kunnen we optimaal inspelen op de groeiende behoefte op het vlak van voedselveiligheid.’

Na de recente kapitaalronde van onder meer LRM en Fortino Capital in het najaar van 2019, is de buitenlandse overname voor FoodDESK de tweede mijlpaal in korte tijd. Voor de komende periode wil het bedrijf meer gaan gebruikmaken van ai- en iot-technologie om zijn systeem te optimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-26T11:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.