BioStrand haalt twee miljoen euro op

Dit artikel delen:
Geld money

De Belgische startup BioStrand heeft twee miljoen euro opgehaald bij K&E, het investeringsfonds van Koen Quaghebeur en Els Paesmans, de oprichters van het gewasbeschermingsbedrijf Globachem. Cegeka-topman Stijn Bijnens zal in de raad van bestuur van de startup zetelen.

BioStrand, opgericht in februari 2019, is het geesteskind van serie-ondernemer Dirk Van Hyfte, bekend van het data-bedrijf Iknow dat hij in 2011 verkocht aan het Amerikaanse InterSystems. De voorbije zeven jaar ontwikkelde hij, samen met zijn echtgenote Ingrid Brands, technologie om genetische overeenkomsten en variaties te detecteren. Ook de zonen Arnout en Ewald Van Hyfte spelen een actieve rol in het bedrijf. 

‘De investering stelt ons in staat om ons ontwikkelingsteam verder uit te bouwen en deze zomer onze oplossingen op te schalen naar industriële producten’, zegt Brands. ’Zo voeren we momenteel een reeks bèta-tests uit samen met verschillende universiteiten en onderzoekafdelingen. Onze technologie kan voor een revolutie zorgen in het genetisch onderzoek van r&d-afdelingen in de farmacie, biotech, diagnostiek, agrochemie en voedingstechnologie.’

‘Als investeerders kijken we altijd hoe commercieel haalbaar een opportuniteit is’, zegt Els Paesmans. ‘Daarnaast zijn er ook meer idealistische redenen voor onze inzet: de samenleving zal veel baat halen uit het gebruik van baanbrekende oplossingen zoals die van BioStrand. De technologie maakt genetisch onderzoek veel effectiever en minder complex.’

BioStrand haalt niet alleen kapitaal op, het verwelkomt ook Dirk Witters en Stijn Bijnens in de raad van bestuur. Bijnens is ceo van de it-groep Cegeka en was tot voor kort ceo van LRM, de Limburgse Reconversiemaatschappij. Witters bouwde een carrière uit in corporate en investment banking bij KBC Group. Zo was hij ceo van KBC’s activiteiten in Frankrijk en vanuit KBC Securities verantwoordelijk voor grote familiale ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-04T09:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.