Start It X wordt digitale koppelaar

Dit artikel delen:
Combinatie

Start It X, dat innovatie begeleidt bij grote bedrijven, lanceert een matchmaking-service. Het bedrijf gaat ondernemingen helpen innoveren door hen in contact te brengen met scale-ups van over de hele wereld. Daardoor maken ze sneller kennis met innovaties die in andere landen dan België al hun intrede hebben gedaan.

Start It X focust zich op scale-ups die al grote internationale contracten hebben, maar tot nu toe de Benelux-markt niet aanboorden. Met het nieuwe initiatief blijven Belgische bedrijven op de hoogte van bewezen, internationale innovaties en kunnen ze op topniveau meespelen. Buitenlandse scale-ups besparen op prospectie doordat ze snel en efficiënt de Benelux-afzetmarkt leren kennen. Ook Belgische scale-ups profiteren van de kennis en mogelijke partnerships die de matchmaking met zich meebrengt.

‘Uit onze bevragingen bij scale-ups blijkt dat zij vooral nood hebben aan ondersteuning voor sales en internationalisering. We willen hen daarbij ondersteunen door hen te helpen met prospectie’, zegt Kjell Clarysse, verantwoordelijk voor scale-ups bij Start It X. ‘Voor veel buitenlandse bedrijven lijkt de Benelux een te kleine markt om in te investeren, maar dat klopt niet. Dankzij de dichtbevolking is er een groot publiek om een product of dienst laagdrempelig te testen. Bovendien vind je dankzij die beperkte schaal snel toegang tot de juiste partners. Dat willen we in de verf zetten.’

De matchmaking-service voor scale-ups krijgt een plaats naast het Membership- en Corporate Innovatie-programma van Start it X. Het Membership-programma is een betalend programma voor startups en scale-ups die zich voor langere tijd willen vestigen in een van de zes coworking-hubs van de organisatie. Het Corporate Innovatie-programma biedt bedrijven begeleidingstrajecten voor entrepreneurs, zodat die hun eigen innovaties zo snel mogelijk op de markt kunnen introduceren en valideren. Bedrijven zoals Luminus, AGFA en KBC deden hiervoor al beroep op Start It X.

Start It X werd in 2019 gelanceerd door Lode Uytterschaut. In 2014 richtte hij Start it @KBC op, de grootste startup-accelerator in België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-09T11:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.