RoboRana en Legile lanceren TechForLegal

Dit artikel delen:
Glazen bol

RoboRana en Legile, twee startups uit de Cronos-stal, gaan samenwerken om advocatenkantoren en juridische afdelingen te transformeren met bots. Hun initiatief TechForLegal belooft intelligente automatisering van juridische bedrijfsprocessen.

Meer bepaald helpt TechForLegal met procesoptimalisatie en automatisatie door het inzetten van bots als virtuele collega’s. Dat moet zorgen dat juridische processen zijn te versnellen en verbeteren, en dat kosten en tijd worden bespaard door manuele en repetitieve taken te automatiseren. TechForLegal probeert zoveel als mogelijk in te pluggen in bestaande systemen om zo de disruptie en trainingstijd voor medewerkers te beperken.

‘TechForLegal is het eerste Belgische initiatief dat zware bedrijfsstromen in het juridisch veld gemakkelijker, flexibeler en sneller maakt’, zegt Vincent Schoeters, managing partner van Legile.

RoboRana, opgericht in 2017, zorgt voor het digitale luik: zij gebruiken low-code case management om bedrijfsprocessen beter te beheren en te coördineren en zorgen voor virtuele collega’s door het inzetten robotic process automation (rpa)-technologie. ‘Wij werken tool-agnostisch. Dat betekent dat wij steeds op zoek gaan naar de beste automatisatie-oplossing, afhankelijk van bedrijf tot bedrijf. Zo kunnen wij streven naar de geschiktste oplossingen', zegt managing partner Mathias Fransen.

Legile, opgericht in 2019, biedt de juridische expertise die nodig is om de juiste oplossing te zoeken. ‘Onze inzichten in juridische bedrijfsprocessen zorgen ervoor dat de samenwerking met RoboRana optimaal wordt afgestemd om de noden van juridische partners in te vullen’, aldus Schoeters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-10T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.