Agoria en Sirris slaan handen ineen met Imec.istart

Dit artikel delen:
Partners handen

Agoria en Sirris slaan de handen in elkaar met accelerator imec.istart en zetten de turbo op Scaleup Vlaanderen, het begeleidingsprogramma voor startups en scale-ups. Hun nieuwe aanbod wil inspelen op de voornaamste pijnpunten waar digitale productbedrijven mee te maken krijgen tijdens hun groei.

De Belgische technologie-federatie Agoria en Sirris, het collectief centrum voor de technologische industrie vormen al vier jaar de tandem achter Scaleup Vlaanderen. Dit najaar worden de krachten gebundeld met Imec.istart, de businessversneller van het onderzoekscentrum Imec. Tegelijk wordt het Scaleup Vlaanderen-aanbod uitgebreid met nieuwe modules die inspelen op de voornaamste uitdagingen waar snelle groeiers mee worstelen.

‘Heel wat begeleidingsorganisaties, waaronder ook ons eigen Imec.istart-programma, focussen voornamelijk op de opstartfase van een bedrijf’, zegt programmamanager Sven De Cleyn van Imec.istart. ‘Maar in een gezond ecosysteem is het ook nodig om meer mature bedrijven te ondersteunen. Het aanbod van Imec.istart en Scaleup Vlaanderen sluit dan ook mooi op elkaar aan.’

Naast de bestaande coaching-trajecten komen er ook masterclasses en individuele begeleidingen over thema’s als intern schalen, funding en internationalisering. Scale-ups kunnen een diepgaande technologiescreening krijgen, leren van peers tijdens inspiratie-events en worden via het netwerk van de drie initiatiefnemers gekoppeld aan potentiële partners. Ook economische missies naar beloftevolle buitenlandse markten worden toegevoegd aan het programma.

‘Internationalisering, financiering, het future proof maken van hun technologie en het aantrekken en behouden van toptalent vormen de voornaamste uitdagingen voor scale-ups’, zegt Innovatie-expert Frederik Tibau van Agoria. 'Al die punten dekken we af met Scaleup Vlaanderen. Het wordt het breedste en meest complete begeleidingsprogramma voor startups en scale-ups in Vlaanderen.’

Scaleup Vlaanderen wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en door een aantal partners, waaronder het onafhankelijk advocatenkantoor Daldewolf en het Belgische investeringsfonds Invest for Jobs. Samen hebben de bedrijven die de voorbije jaren begeleid werden, al 130 miljoen euro durfkapitaal opgehaald en meer dan duizend banen gecreëerd. Meer dan een kwart heeft een kantoor geopend in het buitenland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-24T10:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.