Start it @KBC heet recordaantal startups welkom

Dit artikel delen:
start-up

Corona houdt ondernemers blijkbaar niet tegen. Voor de tweede ‘pitchwave’ van dit jaar bij accelerator Start it @KBC meldden zich 281 startups. Daarvan werden er 66 weerhouden. Sinds de accelerator in 2014 de deuren opende, wilden nooit eerder zoveel kandidaten naar binnen.

De pitchdagen van Start it @KBC gingen eerder deze week door en verliepen, net zoals in maart, volledig digitaal voor zowel startups als juryleden. 66 startups zullen de komende maanden hun business kunnen schalen, begeleid door de mentoren en experts van de accelerator.

Lode Uytterschaut, stichter en ceo van Start it @KBC, linkt het grote aantal aanmeldingen aan de coronacrisis. ‘Opmerkelijk dat we in een turbulent en economisch instabiel jaar als dit een recordaantal startups zagen passeren tijdens onze pitchdagen’, zegt hij. ‘Door het thuiswerken kregen mensen plots meer tijd om zich toe te leggen op hun business-ideeën. Zij wagen nu de sprong naar een startup. Onder hen ook talentvolle mensen die hun job verloren door de coronacrisis. Het valt ook op hoezeer founders vandaag ondernemen vanuit reële maatschappelijke uitdagingen. Dat moedigen we sterk aan. Vertrek vanuit echte problemen en noden, en zorg ervoor dat jouw innovatie een echte impact heeft op de wereld.’

Vier maatschappelijke uitdagingen

Start it @KBC focust het komende jaar op vier maatschappelijke uitdagingen die bij de deelnemende startups vaker naar voren komen. De eerste is ‘duurzaamheid’; veertien procent van de nieuwe startups richt zich op ecologische en duurzame oplossingen. Ook ‘technologie en gezondheid’ gaan meer samen. Een vijfde van de nieuwe startups ondersteunen de traditionele zorgsector of geven de tools om gezonder te leven.

De derde pijler is ‘smart living’. Door iot en ai worden onze huizen en gebouwen steeds slimmer. Twaalf procent van de nieuwe startups zet dan ook in op innovatieve technologieën die ons helpen tijd, energie en geld te besparen. Tot slot blijft ‘digitalisering’ een steunpilaar. Achttien nieuwe start-ups ontwikkelen digitale methoden, platformen en processen die bedrijven helpen om te digitaliseren en automatiseren.

Ook opmerkelijk: net iets meer dan de helft van de nieuwe startups bij Start it@KBC heeft een of meer vrouwelijke oprichters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-16T11:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.