Akaboxi wint D4D-award voor beste startup

Dit artikel delen:

Akaboxi is verkozen tot beste digitale startup voor haar digitaal platform voor de boeren in Oeganda. Digital for Development (D4D) is een tweejaarlijks initiatief van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren.

Akaboxi wordt geschraagd door het Belgische Ondernemers voor Ondernemers (OVO) en ontving een eerste financiële ondersteuning van Close the Gap. Die organisatie kreeg zonet de Computable Award voor Best Social Innovation 2020.

Akaboxi, vertaald spaarkas, zorgt ervoor dat boerengemeenschappen hun spaargeld digitaal kunnen verwerken. Het heeft daarvoor een eigen toestel ontwikkeld. Het platform is dus niet gebaseerd op een smartphone. De startup is een initiatief van Sarah Athuaire en it-ontwikkelaar Joshua Muleesi. Akaboxi werd in 2018 de winnaar van het OVO Sustainable Technology for Africa in de Oegandese hoofdstad Kampala.

De D4D-prijzen willen de digitale trend in Afrika stuwen. Akaboxi krijgt een cheque van 25.000 euro om opleidingen te financieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-22T16:30:00.000Z Luc Blyaert