Vier Belgische startups winnen prijs VN

Dit artikel delen:
Awards prijs beker

Rombit, Icometrix, MySkillCamp en Hoplr zijn de vier Belgische winnaars van een World Summit Award van de Verenigde Naties. De prijs beloont bedrijven die moderne technologie combineren met een sociale doelstelling en zo niet alleen problemen oplossen maar ook bijdragen tot gelijkheid, het ontsluiten van informatie en inclusie.

De VN deelt de prijs uit aan bedrijven die zogeheten SDG’s (Sustainable Development Goals) kunnen helpen behalen met slimme technologie. Hoplr won zijn award in de categorie ‘Government & Citizen Engagement’, Iconmetrix werd beloond in ‘Health & Wellbeing’. Voor ‘Smart Settlements & Urbanization’ ging de prijs naar Rombit en MySkillCamp, ten slotte, ging met de eer lopen in ‘Learning & Education’. In totaal mochten 40 bedrijven een World Summit Award mee naar huis nemen, waaronder dus vier Belgische. Het is de eerste keer dat zo veel vaderlandse ondernemingen in de bloemetjes werden gezet. 

Aan het prijzencircus deden 350 genomineerde bedrijven mee uit 182 landen. ‘Dit is niet alleen het perfecte voorbeeld dat de Belgische technologiescene volwassen wordt, met ambitieuze bedrijven van wereldklasse’, zegt Frederik Tibau van de technologiefederatie Agoria. ‘Het bewijst ook dat ons land voorop loopt als het gaat om digitale innovatie om de samenleving te verbeteren in overeenstemming met de doelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling.’

De vier bedrijven kunnen in maart volgend jaar hun award gaan oppikken tijdens een (virtueel) World Summit Award Congress. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-21T10:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.