WeTransfer maakt werk van beursgang

Dit artikel delen:

WeTransfer bereidt een notering voor op de beurs van Amsterdam. Dat meldt Sky News. In 2018 waren er ook geruchten over een nakende beursgang van de van oorsprong Nederlandse bestandenverstuurder.

WeTransfer zou de plannen voor de beursgang bespreken met verschillende banken die de operatie moeten begeleiden. Het bedrijf, dat zo’n zestig miljoen gebruikers per maand anderhalf miljard bestanden ziet versturen, zag het levenslicht in 2009 en groeide uit de schoot van een marketingbureau met een eigen tool voor het versturen van grote videobestanden. Daaruit vloeide het idee voor WeTransfer voort. 

WeTransfer is naar eigen zeggen sinds 2013 winstgevend en kon de voorbije maanden profiteren van de thuiswerkrage tijdens de coronacrisis. Een paar jaar geleden gaf het bedrijf aan dat het naar de beurs wilde gaan, onder meer om vroege investeerders de kans te geven om te cashen.

WeTransfer is niet het enige Nederlandse bedrijf dat een beursgang aan het opzetten is. Ook e-commerce-specialist CM.com en reparatiebedrijf Fixers trokken dit jaar naar de beurs. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-06T11:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.