Startup B.fine collecteert miljoen euro

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

Fintech-dienstverlener B.fine heeft een miljoen euro kapitaal opgehaald in een investeringsronde geleid door Michel Akkermans, voormalig voorzitter en ceo van Clear2Pay en FICS. Akkermans treedt ook toe tot de raad van bestuur van B.fine.

Het extra kapitaal zal B.fine gebruiken om zijn internationale groei te versterken en verder te investeren in oplossingen voor reglementaire rapportering (regulatory reporting in het jargon). Het bedrijf heeft voor financiële instellingen onder meer een eigen rapporteringsplatform gebouwd dat B.rx werd gedoopt. Het digitaliseert en automatiseert de rapporteringsprocessen van A tot Z. Sinds de bankencrisis van 2008 zijn de eisen daarrond een stuk strenger en diepgravender geworden. 

‘Sinds de financiële crisis worden financiële instellingen overspoeld door een tsunami van rapporterings- en datavereisten’, zegt B.fine-medeoprichter Klaas Van Imschoot. ‘De nieuwe reglementaire vereisten hebben elk hun eigen tijdslijnen en een grote impact op de organisatie van de rapporteringsteams. Tegelijkertijd hebben toezichthouders de focus verlegd van het rapport naar de onderliggende data en de bijhorende processen. Geen enkele van de bestaande oplossingen heeft deze veranderende noden van rapporteringsteams en toezichthouders gecapteerd. Met onze oplossingen brengen we de nodige innovatie naar deze markt en begeleiden we financiële instellingen naar het nieuwe tijdperk van reglementaire rapportering.’

B.fine werd opgericht in 2017 en heeft nu een 25-tal werknemers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-11T10:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.