Apicbase haalt vier miljoen euro op

Dit artikel delen:
Betalen

Apicbase-ceo Carl Jacobs

Het Belgische Apicbase, dat restaurantmanagement-software bouwt, heeft vier miljoen euro kapitaal opgehaald. De investeringsronde werd geleid door Volta Ventures, bestaande investeerders Newion, AAA Fund en business angels van het eerste uur volgden.

Apicbase werd in 2017 opgericht en ontwikkelt een saas-platform voor horeca- en foodbedrijven waarmee ze hun supply chain kunnen beheren. Het centraliseert de keukenprocessen, automatiseert de berekeningen, maakt grote hoeveelheden data inzichtelijk en voorspelt de inkoopvolumes, ongeacht het aantal locaties of het concept van het horecabedrijf. Daarnaast integreert het met andere platformen zoals kassasystemen, accountancy en payroll.

Het bedrijf laat jaar na jaar honderd procent groei optekenen, ook in het voor de horeca zware corona-jaar. Vandaag maken restaurantketens, afhaalservices en grote cateringbedrijven gebruik van het platform om hun back-end aan te sturen. Klanten zijn La Place, Be Burger, Sodexo, Not So Dark, Citizen M hotels en Tastyoo by Delhaize.

Apicbase zal het verse kapitaal gebruiken om drie productpijlers te versterken: gebruiksvriendelijkheid, voorspellingen via artificiële intelligentie en schaalbaarheid voor enterprise-klanten, zegt ceo en medeoprichter Carl Jacobs. ‘De kapitaalverhoging gebruiken we om het platform te laten groeien en de specifieke uitdagingen van grote ondernemingen op te lossen. We werven volop talent aan. Tegen eind 2022 willen we verdubbelen in aantal medewerkers en openen we kantoren in New York, Londen en Amsterdam.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-19T09:48:00.000Z Frederic Petitjean