Brusselse startup Websie zet psycholoog online

Dit artikel delen:

De Brusselse startup Websie.co lanceert een platform waar burgers terecht kunnen voor geestelijke gezondheidszorg. Bijna 150 geaccrediteerde psychologen werken mee aan consultaties via chat, telefoon of videoconferentie.

Steeds meer Belgen hebben geestelijke gezondheidszorg nodig, maar minder dan tien procent wendt zich tot een professional. Om dit probleem aan te pakken, richtten drie jonge Belgen Websie.co op, een platform dat online-toegang geeft tot geestelijke gezondheidszorg. De start-up wordt ondersteund door accelerator Start it @KBC.

Op Websie beantwoordt de cliënt eerst een paar vragen over de redenen waarom hij een psycholoog wil raadplegen en over de kenmerken die hij in een psycholoog zoekt. Op basis daarvan stelt de site de psycholoog voor die bij de patiënt past. De startup doet een beroep op een netwerk van bijna 150 geaccrediteerde psychologen. De hulpzoekende leert de psycholoog kennen via een beveiligde privé-chatruimte en maakt dan een afspraak voor een raadpleging via chat, telefoon of videoconferentie.

In mei vonden meer dan tweehonderd raadplegingen plaats op Websie, tegen eind 2022 moeten dat er tien keer meer worden. Volgens Websie zijn de snelle en gemakkelijke selectie van een psycholoog en de eenvoud van de online-raadpleging reden waarom personen gebruikmaken van de site. Voor zowat 85 procent van de gebruikers is het de eerste keer dat ze in contact komen met een psycholoog.

Volgens de verzekeraar Axa lijdt bijna één op zes Belgen aan een psychische stoornis. België nadert de kaap van 200.000 langdurig zieken door een burn-out of depressie, zo becijferde het RIZIV.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-01T10:12:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.