Meer vrouwelijke starters bij Start it @KBC

Dit artikel delen:

Bij de laatste pitchwave van accelerator Start it @KBC hebben zich 48 vrouwelijke ondernemers gemeld. Daarmee werpt het Women in Tech-programma van Start it @KBC, dat vrouwelijke ‘techies’ structureel wil ondersteunen, zijn eerste vruchten af. In totaal namen 133 ondernemers deel aan de selectie.

Van de 48 dames die zich hebben gemeld, zijn er uiteindelijk 27 weerhouden, zo meldt de accelerator in een persbericht. Uiteindelijk werden in totaal 65 startups geselecteerd. Bijna alle teams (88 procent) bestaan uit twee of meer personen. Bijna de helft van de teams (46 procent) bestaat uit minstens één vrouw. 1 op de 3 stichters is al meer dan één jaar bezig met de opbouw van zijn/haar start-up en opvallend veel ondernemers verlaten ook hun vaste job om hun eigen bedrijf op te richten. Daarnaast valt ook op dat almaar meer start-ups uitdrukkelijk een positieve impact willen hebben op hun leefomgeving, de planeet en het algemeen welzijn.

Dat almaar meer vrouwelijke tech-ondernemers zich aanmelden en het selectieproces met succes doorstaan, is geen toeval. Het afgelopen jaar lanceerde Start it @KBC het Women in Tech-programma. Dat is gericht op vrouwelijke oprichters van innovatieve groeibedrijven. Via gratis webinars krijgen zij een platform om elkaar te inspireren en ervaringen uit te wisselen. En met het ‘The Thrive Project’ begeleiden Start it @KBC en het Agentschap voor Innoveren & Ondernemen (Vlaio) ook een selectie van tien vrouwelijke ondernemers gedurende vier maanden, om de ontwikkeling van hun netwerk en leiderschapskwaliteiten te versnellen.

Start it @KBC en zijn partners Accenture en Start it X zullen de 65 geselecteerde start-ups de komende twaalf maanden intensief begeleiden met workshops, bootcamps, coachingsessies en boardrooms. De bedrijfjes mogen bovendien gebruik maken van gratis co-working spaces in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-18T10:55:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.