Flowtribe haalt 1,3 miljoen euro op

Dit artikel delen:
fintech

Het Antwerpse Flowtribe heeft 1,3 miljoen euro nieuw kapitaal opgehaald in een recente kapitaalverhoging. Het bedrijf gaat zijn twee softwaretools (Accounton en Lawren.io, die respectievelijk de accountants- en juridische sector bedienen) met elkaar verbinden tot een centraal platform.

Met Accounton richt Flowtribe zich op accountants en hun meest tijdrovende processen. Zo bespaart de tool hen, volgens Flowtribe, tot vijftig minuten per personenbelastingaangifte of tot drie uur per nieuwe klant die ze bij hun kantoor aansluiten. Meer dan honderd accountantskantoren maken er gebruik van. 

Lawren.io is bedoeld voor advocaten en juridische departementen binnen grote bedrijven, waar ze de juridische teams helpen om bijvoorbeeld GDPR- en compliance-strategieën uit te werken en op een digitale en geautomatiseerde manier in te burgeren. Ook anti-witwasprocedures, leadgeneratie en contractopmaak worden voor beide industrieën geautomatiseerd. Lawren.io rekent onder het cliënteel grote advocatenkantoren zoals Claeys & Engels, Crowell & Moring en juridische departementen van internationale organisaties. Ook de Orde Van Vlaamse Balies en het merendeel van de Provinciale Balies werken met dit platform.

Bos en bomen

Met het opgehaalde kapitaal focust Flowtribe, naast het verder uitwerken van de bestaande tools, vooral op het verbinden van kmo’s en zijn accountants en advocaten. ‘We hebben gemerkt dat de kloof tussen de kmo en diens professionele dienstverleners vaak groot is en de communicatie tussen de verschillende partijen niet altijd even gemakkelijk verloopt’, zegt Dries Wijnen, medeoprichter van FlowTribe. ‘Bovendien is er een wildgroei aan verschillende tools die niet met elkaar communiceren, waardoor een ondernemer, maar ook de advocaat en accountant, door het bos de bomen niet meer ziet. Daar gaat FlowTribe op inzetten, met een multi-party-platform waarop we het partijen mogelijk willen maken met elkaar te connecteren en hun processen samen verder te stroomlijnen.’

Naast een uitbreiding naar nieuwe industrieën, wil FlowTribe zijn activiteiten uitbreiden naar nieuwe markten, te beginnen met de omringende landen. ‘De tools zijn toegepast op de Belgische markt, maar zijn eenvoudig aan te passen aan de lokale wetgeving en gebruiken’, aldus Wijnen. FlowTribe wil daarom zijn huidige team van veertien medewerkers uitbreiden met sales- en front-end-collega’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-23T10:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.