Alphadoc lanceert documentatie-platform voor api's

Dit artikel delen:
Security API beveiliging

De Amsterdamse startup Alphadoc heeft vandaag een documentatie-platform gelanceerd voor api’s, de digitale bouwblokken die de digitalisering kunnen versnellen. Volgens de initiatiefnemers Job Rietbergen en Daan Stolk helpt dit bedrijven de ontwikkelaars-ervaring op een hoger niveau te brengen.

Het duo weet zich financieel ondersteund door een grote groep tech-ondernemers en investeerders. Het platform helpt product- en ontwikkelingsteams snel documentatie te maken. Alphadoc stelt teams in staat om hun product uit te leggen met een verhaal. Automatisch zijn documentatie en tutorials te genereren waarin wordt uitgelegd hoe hun api valt in te zetten. Ook bieden de tools mogelijkheden deze documentatie up-to-date te houden wanneer de api verandert.

Volgens Rietbergen profiteren niet alleen ontwikkelaars van de juiste documentatie. Bedrijven die de gebruiksvriendelijkheid van hun api hoog in het vaandel hebben staan, boeken sneller commercieel succes.

Rietbergen denkt dat Alphadoc zijn tijd mee heeft. In het huidige bedrijfsklimaat komt het aan op snelheid. Door digitale bouwblokken te gebruiken hoeven ontwikkelaars geen tijd meer te verspillen aan taken met een lage toegevoegde waarde. Ze kunnen zich hierdoor richten op kernfuncties die hun bedrijf onderscheidend maken.  Om api’s effectief te gebruiken hebben ontwikkelaar solide documentatie nodig. Alphadoc, een b2b-saas-oplossing, biedt volgens Rietbergen de tools om dat voor elkaar te krijgen.

Het eerste kapitaal voor Alphadoc is bijeengebracht door een groep angel-investeerders, waaronder de oprichters van Dimebox, Founda Health, Spryng, Reveall en Growth Tribe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-13T09:34:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.