Belgische fintech Credix haalt ruim 11 miljoen op

Dit artikel delen:

Credix haalt in een Series A kapitaalronde ruim elf miljoen euro op. De Belgische fintech-startup connecteert beleggers met kredietbedrijven in opkomende landen, waar toegang tot bankleningen nog altijd duur en complex is. Credix bestaat nog geen jaar, maar haalt al voor de tweede keer geld op om zijn groei verder uit te bouwen.

In landen als Brazilië zijn bankleningen moeilijk verkrijgbaar en peperduur. Voor persoonlijke leningen of kredietkaart- of studieleningen zijn rentes tot honderd procent per jaar geen uitzondering. Daardoor zijn duizenden kleinere kredietbedrijven ontstaan, die samen jaarlijks meer dan tien miljard dollar uitlenen aan lagere tarieven. Tot voor kort hadden ze geen toegang tot internationaal kapitaal en moesten ze op eigen houtje aan financiering voor die kredieten zien te geraken.

Uitgebreid gescreend

"Kredietbedrijven in verschillende opkomende markten hebben de afgelopen maanden meer dan 25 miljoen dollar via Credix geleend"

Dat probleem lost Credix op. Het platform dat de Belgische startup ontwikkelde en begin 2022 lanceerde, connecteert institutionele beleggers van over de hele wereld met kredietverstrekkers in opkomende markten. Die kredietbedrijven zijn vaak fintechs, die digitale oplossingen ontwikkelen om kmo’s en particulieren aan een lening te helpen. Ze worden uitgebreid gescreend voor ze worden toegelaten op het platform. De beleggers zijn miljardenfondsen en vermogende particulieren die actief kunnen investeren in kredietverstrekkers.

Kredietbedrijven in opkomende markten hebben de afgelopen maanden meer dan 25 miljoen dollar via Credix geleend. Tegen het einde van het jaar verwacht de startup de kaap van honderd miljoen dollar te overschrijden, onder andere door naar Mexico en Colombia uit te breiden. Bij Credix investeren de beleggers met cryptovaluta in kredietbedrijven in opkomende markten. Het kredietbedrijf ontvangt de stablecoins (cryptomunten die een-op-een gelinkt zijn op dollars, en niet in waarde schommelen) in zijn cryptoportefeuille en zet ze om in de lokale munt alvorens leningen aan te bieden aan hun eindklanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-06T10:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.