Tipalti krijgt DNB-licentie

Dit artikel delen:
Licentie

Het van oorsprong Israëlische fintech-bedrijf Tipalti, dat ook in Nederland actief is, heeft een licentie van De Nederlandsche Bank (DNB) ontvangen. De startup is daarmee erkend als elektronisch-geldinstelling, wat inhoudt dat Tipalti in heel Europa betalingen mag verwerken.

Het zakelijke automatiseringsplatform voor betalingen kondigt de introductie aan van zijn volledig gelokaliseerde product voor de Europese markt. Tipalti zegt dat financiële afdelingen door de administratie en betalingen te automatiseren een derde van hun tijd kunnen besparen.

Eerder haalde Tipalti ruim 265 miljoen euro op voor de introductie in Europa, nadat het fintech-bedrijf voet aan de grond in de VS kreeg. Het internationale finance-platform, dat gewaardeerd wordt op ruim 8,15 miljard euro, verwerkt jaarlijks meer dan 35,4 miljard euro aan transacties. Inmiddels bedient Tipalti meer dan honderd Europese klanten, waaronder YouGrow en EazeGames. Het groeiende Europese personeelsbestand telt meer dan honderd werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-19T12:32:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.