Icometrix haalt 2 miljoen euro op

Het Leuvense Icometrix haalt twee miljoen euro vers kapitaal op. De cloudsoftware van deze start-up maakt onder andere de behandeling van MS-patiënten efficiënter. Het investeert het kapitaal in de verdere commercialiseren en expansie.

Icometrix heeft twee miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald. Hier staan Capricorn ICT Arkiv, Annie Vereecken (Biover II) en Herman Verelst (ex-ceo van Cartagenia) garant. Ook bestaande aandeelhouders blijven aan boord en stappen mee. Het gaat om de eerste grote kapitaalronde van Icometrix, dat eerder al een op een financiering van driehonderdduizend euro kon rekenen.

De start-up werd in 2011 opgericht als spin-off van de Leuvense en Antwerpse Universiteiten. MSmetrix, de Saas-service van Icometrix, maakt het mogelijk MRI-scans veel nauwkeuriger te analyseren dan een visuele analyse door de arts. De diagnose en opvolging van Multiple Sclerose (MS) kan zo veel beter aangepakt worden.

Meer dan tweehonderd ziekenhuizen gebruiken de software, goed voor om en bij de tweeduizend patiënten. Het opgehaalde geld wordt aangewend om het klantenbestand fors uit te breiden en de software ook bruikbaar te maken voor andere aandoeningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-13T11:51:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.