LindaCare implementeert OnePulse bij UZ Leuven

Dit artikel delen:
Zorg ipad ziekenhuis

LindaCare, het digital health softwarebedrijf uit Leuven, brengt hun eerste product op de markt: OnePulse. Dat is een webgebaseerd softwareplatform voor het vanop afstand monitoren van patiënten met hartfalen en hartritmestoornissen met een CIED. Het product wordt geïmplementeerd bij het UZ Leuven.

Eerder dit jaar kondigde LindaCare zijn samenwerking met UZ Leuven aan. Het brengt nu zijn eerste product uit: OnePulse. Het webgebaseerd softwareplatform monitort patiënten met hartfalen en hartritmestoornissen met een CIED op afstand.

OnePulse

LindaCare startte de ontwikkeling van OnePulse omdat het proces voor het vanop afstand opvolgen van CIED-patiënten inefficiënt was en veel menselijke interactie vereiste. Dat brengt een potentieel risico voor de zorg voor de patiënt met zich mee en vormt een obstakel voor de verdere uitrol van telemonitoring. Zo worden verplegers en dokters nog steeds dagelijks geconfronteerd met de complexiteit die gepaard gaat met het gebruik van verschillende telemonitoringsystemen van verschillende CIED-fabrikanten.

UZ Leuven is het eerste ziekenhuis waar OnePulse is geïmplementeerd. Verplegend personeel en dokters van de afdeling cardiologie gaven feedback op het product. Dit leverde verschillende functionaliteiten-verbeteringen op. Daarnaast zijn nieuwe ontwikkelingen gepland voor toekomstige softwareversies.

OnePulse werd geïntegreerd met ‘KWS’, het elektronische patiëntendossier dat ontwikkeld werd door UZ Leuven. Deze is uitgerold bij de volledige Nexus Health ziekenhuisgroep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-03T09:13:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.