Sony neemt eSaturnus over

Dit artikel delen:
EMR-systeem

Het Leuvense technologiebedrijf eSaturnus wordt overgenomen door Sony. Onder de vleugels van het Japanse bedrijf moet de it-specialist een versnelling hoger kunnen schakelen in de missie om operatiekamers in ziekenhuizen slimmer en efficiënter te maken.

De spin-off van de KU Leuven en Universiteit Oxford is in 2007 opgericht door de broers Thomas en Bob Koninckx. Het bedrijf specialiseert zich in digitale operatiekamers. Die moeten chirurgen en het medische personeel optimaal informeren over de toestand van een patiënt. 

'We bieden een slimme en geïntegreerde verwerking en behandeling van digitale data en beelden binnen operatiekamers in ziekenhuizen, maar ook in medische laboratoria. Daarbij wordt een benadering van het internet of things gevolgd. Met netwerktechnologie en beeldverwerking werd een platform ontwikkeld voor een betere diagnostiek', aldus ceo Thomas Koninckx.

De eSaturnus-apparatuur is naar eigen zeggen geïnstalleerd in driehonderd ziekenhuizen. Vooral in België en Nederland en in mindere mate in andere Europese landen, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Sony Company

De overname door Sony komt volgens Koninckx op een moment dat zijn team na een reeks Europese proefprojecten klaar is voor de wereldmarkt. De integratie in een internationale topspeler moet die ambitie dichterbij brengen. 'Investeringen in research & development en in het lokale team van eSaturnus zijn verzekerd. Computergestuurde chirurgische ingrepen komen een stap dichterbij', stelt Koninckx. 

eSaturnus wordt onderdeel van het departement medical solutions binnen Sony Europe. Daardoor komen er opportuniteiten om echt mondiaal actief te worden. Het wordt voor 100 procent een dochter van Sony, maar behoudt de eigen naam, met toevoeging van Sony Company. De vijfentwintig vaste werknemers krijgen de garantie dat ze in de vestiging op het researchpark Haasrode, nabij Leuven, kunnen blijven werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-05T08:56:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.