Icometrix breidt uit naar Amerika

Dit artikel delen:
Ziekenhuis dokter mri scan onderzoek

Icometrix heeft van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) erkenning gekregen. Hiermee is hun software nu ook beschikbaar op de Amerikaanse markt. Dat is naar eigen zeggen een cruciale stap voor de wereldwijde groei. De software analyseert medische beelden om hersenaandoeningen in kaart te brengen.

Icometrix is een spin-off van de Universiteit Leuven. Het biedt software dat relevante informatie, zoals de evolutie van hersenvolume en letsels in de hersenen, uit klinische MRI-scans verkrijgt. Die metingen zijn belangrijk in de opvolging van patiënten met multiple sclerose (MS), dementie en andere hersenaandoeningen.

'Onze software is  goedgekeurd in Europa, Australië en Canada. Nu de Food and Drug Administration onze software heeft goedgekeurd, kunnen wij onze activiteiten in Amerika in een hogere versnelling zetten. Vanaf het najaar zullen ook de Amerikaanse neurologen en neuroradiologen onze medische software as a service kunnen gebruiken bij het opvolgen van hun MS-patiënten', zegt Wim Van Hecke, mede-oprichter van icometrix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-08T09:11:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.