Pridiktiv haalt 196.000 euro aan subsidie op

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Pridiktiv haalt 196.000 euro op bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio, vroeger IWT). De start-up brengt operationele en administratieve taken van verpleegpersoneel samen op één mobiel serviceplatform. Met de subsidie is een pilot rond kunstmatige intelligentie gestart.

Pridiktiv kwam tot stand na een grootschalige bevraging in de zorgsector. Die wees uit dat zorgpersoneel op de werkvloer met drie grote problemen worstelt: een hoge administratieve druk, onvoldoende tijd om collega’s in te lichten over de status van een patiënt en een tekort aan data om accurate zorg toe te dienen. 

De start-up lost deze problematiek op met een mobiel platform. Het levert een toepassing om zorgpersoneel tijdig te verwittigen bij incidenten bij patiënten, om zo nog meer zorgkwaliteit te kunnen aanbieden. De financiële injectie van het Agentschap Innoveren en Ondernemen levert de start-up de nodige middelen om samen met zorgpartner Senior Living Group een pilootproject rond kunstmatige intelligentie op te zetten. Dat project is in november gestart. 

Om verdere expansie te ondersteunen, zoekt Pridiktiv naar nog meer investeerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-16T13:15:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.