Nextel wint telecomcontract bij Frans ziekenhuis

Dit artikel delen:
vlaggen

It-leverancier Nextel, met vestigingen in Wommelgem en Zaventem, gaat de telecominfrastructuur en alarmservers van het CHRU in Rijsel beheren en uitbreiden. Het contract is ruim drie miljoen euro waard.

Het CHRU (Universitaire Ziekenhuis) van Rijsel is het tweede grootste hospitaal van Frankrijk en telt meer dan drieduizend bedden, verspreid over 28 gebouwen. 'Wij gaan het ziekenhuis een Alcatel-oplossing aanbieden die zowel voice, unified communications, contact center-toepassingen als mobiele telefonie omvat', zegt Nextel-coo Joris Van Rymenant. 'We voorzien ook van alarmservers van Mobicall: systemen die input krijgen van bijvoorbeeld zusteroproepsystemen, deurcontacten en temperatuursondes in koelkasten en die automatisch de juiste mensen kunnen verwittigen als er calamiteiten zijn. Dat kan dan zowel via sms, e-mail als voice.' Daarnaast zal Nextel ook de straalverbindingen gaan verzorgen tussen de verschillende sites en het contact center.

Volgens Van Rymenant waren de Fransen vooral overtuigd van het kunnen van Nextel omdat het bedrijf al verschillende grote klanten binnen de zorgsector heeft. Zo werd er al apparatuur geïnstalleerd bij onder meer Gasthuisberg Leuven, het UZ Brussel, het UZ Antwerpen en nog tientallen andere ziekenhuizen. 'Heel vaak verzorgen we dan ook bijvoorbeeld de lan- en wireless lan-installaties. Dat is voorlopig nog niet het geval in Rijsel, maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-02T08:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.