LindaCare zet voet aan wal in de VS

Dit artikel delen:
België en Verenigde Staten

Het Leuvense LindaCare gaat een kantoor openen in Connecticut. De medische start-up zal van daaruit de Amerikaanse markt gaan bewerken.

De Amerikaanse vestiging moet volgens LindaCare de ‘groeiende interesse’ in haar product gaan ondersteunen. LindaCare bouwt een webgebaseerd softwareplatform voor het op afstand monitoren van patiënten die een implantaat hebben vanwege van chronisch hartfalen of hartritmestoornissen. Wereldwijd zijn er zo naar schatting tien miljoen mensen.

Het opvallende aan de software van LindaCare is dat ze werkt met implantaten van verschillende fabrikanten (Medtronic, Biotronik, Boston Scientific,…) en dat deze dus niet aan een bepaalde fabrikant vasthangt.

De aankondiging van de Amerikaanse lancering komt er na uitgebreide interesse in LindaCare’s oplossingen tijdens de ‘Heart Rythm Society’-conferentie afgelopen jaar. Het bedrijf won ook een investeringsprijs ter waarde van een half miljoen dollar in de Connecticut Innovations Ventureclash-competitie. Dat geld heeft toegelaten om de plannen voor uitbreiding buiten Europa te versnellen. 

‘Dit is een strategische stap in onze visie om de wereldwijde marktleider te zijn voor het op afstand monitoren van patiënten, gebruik makend van een breed gamma apparaten die verschillende chronische ziekten kunnen opvolgen, waaronder chronisch hartfalen en bij uitbreiding andere ziektedomeinen zoals chronische obstructieve longziekten’, zegt ceo en mede-oprichter Shahram Sharif.

Het kantoor in Connecticut zal initieel bestaan uit vier verkoops- en ondersteuningsmedewerkers. Later dit jaar zal dit uitgebreid worden om in de V.S. over  verschillende tijdzones heen support te kunnen bieden.  

Eind vorig jaar kreeg LindaCare nog een kapitaalsinjectie van anderhalf miljoen euro van Capricon Venture Partners. Met dat geld werd het product verfijnd en een Europese lancering bekostigd. Eerder kreeg het bedrijf incubatiesteun van iMinds en Microsoft Innovation Center.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-05T08:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.