Managed hosting door True

Marc Coucke investeert in slimme armband voor senioren

 

Ondernemer en serie-investeerder Marc Coucke (ex-Omega Pharma) trekt zijn belang in Zembro op tot 65 procent. Het bedrijf maakt een slimme armband die alarm kan slaan in geval van nood. Dat meldt De Tijd.

Coucke was al voor iets meer dan dertig procent eigenaar van Uest, het bedrijf achter de Zembro-armband, maar trekt dat nu op tot zowat twee derde van het bedrijf. Coucke doet de geldinjectie via zijn investeringsvehikel Alychlo. Een andere belangrijke aandeelhouder is Carevolution, een investeringsmaatschappij van het ziekenfonds Partena. Zij hebben tien procent van het kapitaal in handen.

De ontwikkeling van de Zembro werd zo’n twee jaar geleden opgestart door een enkele Belgische ondernemers, na een reis naar Silicon Valley. Sommige van die oprichters trekken hun belang mee op, anderen verkopen hun aandelen aan Coucke. Hoeveel de investering van Alchylo precies bedraagt, wordt niet meegedeeld.

Vandaag zouden al zo’n 5.000 mensen een Zembro dragen, het apparaat is in zowat 200 winkels verkrijgbaar. De meeste klanten komen uit Nederland, België is goed voor twintig procent. Ook in Duitsland en Frankrijk is het kleinood verkrijgbaar. Uest zal met het nieuwe kapitaal zijn internationale uitbouw verder kunnen zetten. Het bedrijf overweegt daarvoor een verkoopkantoor in die landen op te richten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6014850). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

ja dat lijkt wel veilig maar ik zie de prijs daarvan niet staan?
Hoe stel ik een privé vraag aan Marc Couche het heeft verband met sponsoren van een te renoveren geklasseerd hoeve uit 1875.Zelf heb ik het kapitaal er enig voor.
Beleefde groeten jose de boose

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.