Managed hosting door True

Nexuzhealth heeft eerste klant beet

 

Arts met stethoscoop

Nexuzhealth, de joint venture die Cegeka en het UZ Leuven vorig jaar oprichtten, gaat een elektronisch patiëntendossier (EPD) leveren aan het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) van Aalst, Geraardsbergen en Wetteren. In totaal gaan 250 artsen en een duizendtal verpleegkundigen en paramedici met de software werken.

Het ASZ kiest voor het Klinisch Werkstation (KWS), het EPD van Nexuzhealth. Het is het twintigste ziekenhuis dat met het KWS van start gaat en het eerste sinds de oprichting van Nexuzhealth in december vorig jaar. ‘Zij combineren slimme, medische software met een klantgerichte aanpak die zich vertaalt in dienstenniveaus of service level agreements, een technische en functionele opvolging door servicemanagers en een uitgewerkt projectplan. Dat schept vertrouwen voor de toekomst’, zegt Sabine Siau, algemeen directeur van het ASZ.

Het ASZ is met 568 bedden een middelgroot ziekenhuis op drie locaties in Oost-Vlaanderen: Aalst, Geraardsbergen en Wetteren. Het telt 1.874 medewerkers, waaronder 241 artsen. Jaarlijks zijn er ruim 63.000 opnames, dagopnames inclusief.

Concreet zal het personeel de software eerst gebruiken voor medisch-administratieve processen, zoals de identificatie van patiënten, de opnameplanning of het afsprakenbeheer. In een tweede fase volgen de medische - en zorgprocessen. Ten slotte zal het ASZ ook geneesmiddelenbeheer digitaliseren met Nexuzhealth.

Het ASZ ondertekende in december 2016 een charter met het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde en met het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst-Asse-Ninove om een loco-regionaal ziekenhuisnetwerk op te richten.

‘De twee partnerziekenhuizen hebben onze keuze voor KWS alvast goed onthaald’, zegt Steven Rimbaut, hoofdarts van het ASZ. ‘Zij werken immers al samen met Nexuzhealth. Wanneer het loco-regionale netwerk tot stand komt, zullen we eenvoudig kunnen koppelen en moeten we binnen ons netwerk niet via hubs of doorgeefluiken voor medische gegevens werken. Er zal voor elke patiënt slechts één medisch dossier zijn, in de private cloud bij Nexuzhealth. De informatie is daardoor altijd accuraat en up-to-date en zo komt een ziekenhuisnetwerk werkelijk tot zijn recht.’
Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6059362). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.