Managed hosting door True

Gentse Feops haalt zes miljoen euro op

 

Het Gentse bedrijf Feops, dat software maakt om chirurgen te helpen bij de voorbereiding op hartoperaties, heeft zes miljoen euro opgehaald. De kapitaalronde werd geleid door Valliance en gevolgd door bestaande aandeelhouders Capricorn en PMV.

Feops is een spin-off van de universiteit van Gent die in 2009 werd opgericht. Met de tools van het bedrijf kan worden aangegeven hoe hartimplantaten, zoals bijvoorbeeld aortakleppen, zich zullen gedragen in een patiënt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een virtueel 3D-model van het hart om de klep zo goed mogelijk op het orgaan te laten aansluiten. Dankzij de software kan de uitkomst van de operatie met vrij grote zekerheid voorspeld worden.

Het eerste product van Feops TaviGuide (Transcatheter Aortic Valve Implatation Guide) heeft sinds kort als eerste in deze categorie een CE-certificatie gekregen. Het maakt deel uit van HeartGuide, een reeks producten die bij Feops in de pijplijn zitten. De nieuwe kapitaalsinjectie moet de commerciële introductie van TaviGuide helpen waarmaken en de verdere ontwikkeling van andere simulatietools ondersteunen.

Om van de tools van Feops gebruik te maken, moeten artsen enkele CT-scans naar het bedrijf doorsturen. Enkele dagen later ontvangen ze hun simulatie in 3D. Het bedrijf rekent daarvoor een paar honderd euro per patiënt aan, een peulschil in vergelijk met de kostprijs van de operatie. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6207842). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.