Managed hosting door True

Overheid overweegt terugbetaling medische apps

 

Dokter met telefoon

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block trekt ruim drie miljoen euro uit voor 24 proefprojecten met medische apps, schrijft Belga. De minister wil zo de weg vrijmaken voor een brede uitrol van ‘geneeskunde op afstand’.

Gezondheidsapps op de smartphone bleven lange tijd beperkt tot hartslagmeters of slaapmonitors, maar door de technische mogelijkheden worden ze steeds geavanceerder. Zo hebben veel smartphones intussen een ingebouwde chip om de hartslag te meten. De Limburgse startup FibriCheck, bijvoorbeeld, ontwikkelt nu een app voor de detectie van hartritmestoornissen.

Minister De Block noemt het een belangrijke technologie, want de stoornissen worden nu vaak toevallig en pas laattijdig opgemerkt. Via het project M-health, waarvoor 3,25 miljoen euro is uitgetrokken, laat de regering ook zelf tests uitvoeren met gezondheidsapps. In december vorig jaar werden 24 proefprojecten geselecteerd, onder meer rond cardiovasculaire aandoeningen en diabetes.

In oktober volgt een tussentijdse evaluatie en in de eerste helft van volgend jaar het eindrapport. Daarnaast werkt De Block aan een wettelijk kader voor de toepassingen. ‘We zullen op dat moment bekijken of en hoe we dit een plaats kunnen geven binnen het vergoedingsmodel voor zorgverlener’, aldus de minister.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6214260). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.