Lynxcare trekt groeikapitaal aan voor de VS

Dit artikel delen:
arts

De Leuvense medische startup Lynxcare heeft 1,2 miljoen euro kapitaal opgehaald. Dat schrijft De Tijd. Het bedrijf gaat een kantoor openen in San Francisco.

Lynxcare is min of meer vergelijkbaar met een labo voor bloedanalyse, maar dan voor medische dossiers: de Lynx-software zorgt ervoor dat artsen snel en accuraat een overzicht hebben van patiëntinformatie die relevant is voor zijn of haar zorg. Met de technologie kunnen data, die vandaag verspreid zijn over verschillende bronnen, vertaald worden in bruikbare inzichten voor de patiënt, de arts en het ziekenhuis. Op die manier kan bijvoorbeeld een snel en accuraat beeld gevormd worden van complexe behandeltrajecten. Dit bespaart de dokter en patiënt veel administratieve tijd.

Het bedrijf werd gespijsd met onder meer kapitaal van Imec, Agfa en UZ Antwerpen. Nu steken ook enkele banken, durfkapitaalfondsen en Participatiemaatschappij Vlaanderen en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen zo’n 1,2 miljoen euro in het bedrijf. Het geld moet dienen om de klantenportefeuille van Lynxcare uit te breiden. Op dit moment werkt het voor vijf Vlaamse ziekenhuizen, binnenkort komen er daar drie bij, goed voor in totaal tienduizend dossiers. Maar ook Wallonië, Frankrijk en Nederland staan op de to do-lijst. In de V.S. werkt er sinds kort een business manager voor het bedrijf, gesponsord door het Prins Albert-Fonds.

Lynxcare stelt momenteel elf mensen te werk en mikt dit jaar op een omzet van zeshonderdduizend tot achthonderdduizend euro. Het bedrijf is nog niet winstgevend. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-10T08:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.