Computerprobleem legt Antwerpse ziekenhuizen plat

Dit artikel delen:
Ziekenhuis

Het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA), dat verschillende hospitalen groepeert, kampt met een grootschalig ict-probleem. De ziekenhuizen kunnen geen ambulances van de dienst 100 ontvangen en het personeel mag zijn post niet verlaten. Het is geen cyberaanval, benadrukt de directie.

Sinds deze middag ligt het netwerk van het ZNA volledig plat. ‘Het is een ict-probleem waarvan de oorzaak intussen gevonden is en verholpen wordt’, zegt woordvoerster Renée Willems. ‘Het is ook niet zo dat hier nu niemand meer naar binnen of buiten mag. We hebben wel aan de provincie laten weten dat we ambulances van de dienst 100 momenteel niet kunnen ontvangen, omdat de registratiesystemen niet met elkaar in verbinding staan. Een patiënt met een afspraak kan wel gewoon naar binnen en wordt dan tijdelijk alleen manueel geregistreerd. Er kunnen bijvoorbeeld ook scans blijven gebeuren, maar die kunnen voorlopig niet worden doorgestuurd.’

Tot de ZNA-ziekenhuizen behoren onder meer het Middelheimziekenhuis, het Jan Palfijnziekenhuis, Sint-Elisabeth, Erasmus en Stuivenbergziekenhuis. De ambulancediensten van Jan Palfijn, Middelheim en Stuivenberg kunnen momenteel minder oproepen beantwoorden. Ambulances rijden voorlopig ook niet naar de getroffen ziekenhuizen. Niet-dringende operaties worden uitgesteld, maar de geplande afspraken gaan gewoon door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-28T15:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.