Ugentec haalt 7,5 miljoen euro op

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

De Limburgse medische startup Ugentec heeft 7,5 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Het geld komt van bestaande aandeelhouders en LRM, de Limburgse Reconversiemaatschappij. Met de investering kan UgenTec zijn dna-analysesoftware uitbreiden en een kantoor in de VS openen.

De tool van Ugentec heet ‘Fastfinder’ en kan kleine dna-stukken dankzij artificiële intelligentie snel vergroten tot een grotere sample. Normaliter is dat een tijdrovend, manueel proces, maar de software van het bedrijf kan dit dertig keer versnellen. Zeker in grote labo’s is dit van belang, omdat het veel efficiënter is en de kans op menselijke fouten verkleint. Met de dna-samples kan dan onderzoek gedaan worden naar kanker, Aids en besmettelijke ziekten.

Dankzij de geldinjectie kan het bedrijf een kantoor in de Verenigde Staten openen. ‘De belangrijkste zaak is om de verdere groei te versnellen. Daar gaan we de komende tijd op blijven inzetten, net zoals op andere markten als voedselveiligheid en -kwaliteit, landbouw en dierenwelzijn’, zegt Tom Martens, chief commercial officer van Ugentec aan persagentschap Belga.

Daarnaast zijn er ook aanwervingen gepland. Vandaag werken er dertig mensen voor Ugentec, dat moeten er dit jaar nog 45 worden. Alle ontwikkeling en het hoofdkantoor blijft op de Corda Campus in Hasselt.  

De investeringsronde is op touw gezet door de bestaande aandeelhouders, het management en de investeringsmaatschappij LRM. Onder meer biotechinvesteerders Annie Vereecken en Herman Verrelst, IMEC, het Gemma Frisius Fonds en KU Leuven stopten eerder al geld in Ugentec.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T11:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.