Accenture koopt ESP voor digi-transitie farmacie

Ierse leverancier is mes-leverancier voor lifesciences-bedrijven

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Accenture neemt het Ierse Enterprise System Partners (ESP) over. ESP wordt onderderdeel van Accenture’s industrie-divisie. Met de nieuwe aanwinst hoopt het ict-bedrijf de digitale transformatie in de farmaceutische industrie, biotechsector en bij leveranciers van medische apparatuur te versnellen. Op de Nederlandse ESP-vestiging in Oss werkt vijftien man.

Als de overname rond is, voegt ESP zich bij Accenture Industry X.0, die divisie helpt klanten met de digitale transformatie in de industriële sector. ESP beschikt over specifieke kennis van manufacturing execution systems (mes). Mes documenteert en digitaliseert productieprocessen. Door die digitalisering moet de productieketen beter geanalyseerd worden. Accenture: ‘Met behulp van serialisering zijn lifesciences-bedrijven in staat elke verkoopbare eenheid digitaal te volgen – van de verpakkingslijn tot aan de patiënt.’

ESP is de meest recente overname in een serie aquisities. Eerder werd leverancier van embedded-software Pillar Technology (VS) overgenomen. Ook hardware-engineeringfirma Mindtribe (VS) en adviesbureau in strategisch productontwerp Designaffairs (Duitsland) zijn onderdeel geworden van de industriedivisie van Accenture. 

Het ict-concern beschikt met Accenture Scientific Informatics Services-afdeling (ASIS) ook over een divisie voor het vastleggen, beheren en analyseren van complexe laboratorium- en wetenschappelijke data.

Farmaceuten en biotech

Liam O’Brien, algemeen directeur van ESP, stelt in een persverklaring dat zijn bedrijf als onderdeel van Accenture Industry X.0 in staat is om verbeterde diensten te bieden om de bedrijfsvoering van klanten te transformeren. ‘Dat doen we door alle processen te stroomlijnen: van vooronderzoek en ontwikkeling tot en met productie en distributie. Zo ontstaat er een grotere mogelijkheid om nieuwe regio’s te bedienen en voorzien we ons team van nieuwe carrièremogelijkheden in een internationale organisatie.’

ESP is opgericht in 2003 en bestaat uit tweehonderd professionals die gespecialiseerd zijn in 'deep manufacturing', processen en ict. Het bedrijf heeft vestigingen in Ierland, Frankrijk, Nederland, Puerto Rico, Turkije en de Verenigde Staten en zegt zeventien van de top 20 van internationale bedrijven die actief zijn in de farmaceutische en biotechindustrie als klant te hebben. De overname is officieel nog niet definitief afgerond. Beide partijen maken geen financiële details bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-05T22:35:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.