Econocom in zee met Taktik rond e-health

Dit artikel delen:
arts

Econocom gaat samenwerken met de e-health scale-up Taktik uit Terhulpen. Econocom brengt expertise bij op het gebied van hardware, diensten en financiering. Taktik zal met zijn toepassingen en expertise, Econocom ondersteunen bij de ontwikkeling van activiteiten in de gezondheidszorg.

Taktik biedt producten en diensten aan voor de integratie van de gezondheidszorg in Europa en de Verenigde Staten. Hun iCure Cloud-platform, dat centraal staat in de samenwerking met Econocom, is een back-end service waarmee zorginstellingen versleutelde patiëntgegevens kunnen opslaan en delen. Via dit platform kunnen alle actoren van de zorgketen samenwerken, voor zover de GDPR- en HIPPA-normen het toelaten.

‘Door onze competenties te bundelen, zullen we nog beter de uitdagingen van onze klanten aanpakken om patiënten gedurende hun volledige zorgtraject te begeleiden’, zegt Julie Verlingue, directeur en ceo van Econocom International. ‘Door onze historische activiteiten (financiering, distributie en diensten) te koppelen met de expertise van Taktik, willen we de digitalisering van de gezondheidszorg in Europa versnellen.’

In 2018 digitaliseerde Econocom al 39 operatiekamers van de nieuwe ziekenhuisafdeling Chirec in België. Het doel was toen om het ziekenhuis van de toekomst te bouwen, volledig ontworpen in functie van de patiënt.

De markt van de digitale zorg wordt geraamd op 200 miljard dollar tegen 2020. Het adviesbureau Gartner voorspelt dat vooral digitale technologie centraal zal staan in nieuwe zorginstellingen: van het parcours van de patiënt tot de klinische en administratieve processen en de exploitatie en het beheer van de installaties. Dit zal aanzienlijke investeringen vereisen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T15:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.