Data gezondheidsportaal voorspelt levensverwachting

Mijngezondheid.be krijgt nieuwe functionaliteit

Dit artikel delen:

Het internetportaal Mijngezondheid (een initiatief van de FOD Volksgezondheid) krijgt er opnieuw een functie bij: vanaf nu kunnen burgers hun levensverwachting berekenen via het portaal. Het is al de vierde uitbreiding van het portaal sinds de lancering door minister De Block in mei 2018.

Op het portaal Mijngezondheid.belgie.be kunnen burgers binnenkort hun levensverwachting berekenen. Het is al de vierde uitbreiding van het portaal sinds de lancering door minister De Block in mei 2018.

‘Steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun gezondheid’, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). ‘Met deze nieuwe functie spelen we daarop in: je kan nu ook je levensverwachting laten schatten via het portaal, op basis van je gezondheidsgegevens. Op die manier bouwen we Mijngezondheid verder uit tot een echt gezondheidskompas.’

Het portaal wordt de centrale toegangspoort naar alle gezondheidsgegevens die beschikbaar zijn, maar  nu verspreid zitten over verschillende bronnen en platformen. Burgers hoeven zo niet langer te zoeken waar welke informatie is opgeslagen en kunnen, zonder zich opnieuw te moeten identificeren, doorklikken naar alle relevante sites. Het gaat om bijvoorbeeld de medische voorgeschiedenis, de samenvatting van het dossier bij de huisarts, inentingen, medische beelden, de resultaten van onderzoeken, voorgeschreven medicijnen en terugbetalingen van het ziekenfonds. Je kunt er ook terecht voor begrijpelijke gezondheidsinformatie.

Vorige maand breidde het portaal ook al uit, onder andere met de mogelijkheid om bijwerkingen van geneesmiddelen digitaal te melden. De FOD Volksgezondheid werkt intussen al aan een volgende versie met nieuwe functies tegen mei 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-01T13:42:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.