Bioserenity krijgt kapitaalsinjectie van 65 miljoen

Dit artikel delen:
slim textiel sensoren

De Parijse startup Bioserenity heeft een kapitaalsronde van 65 miljoen euro achter de rug. Het bedrijf ontwikkelt efficiënte zorgoplossingen waaronder textiel voorzien van sensoren.

Bioserenity ontwikkelt draagbare medische apparaten en digitale oplossingen die gebruikmaken van textiel in combinatie met artificial intelligence. Ook richt de startup zich op elektronische diensten waarmee de patiënt zelf met iot- en cloud-technologieën meet- en monitoringsgegevens kan genereren. Via een online-platform zijn de meetgegevens uit het slimme textiel van Bioserenity dan te analyseren. Het helpt ook patiënten bij chronische aandoeningen te diagnosticeren en te monitoren. De belangrijkste deelnemer in de kapitaalsronde is het Franse Dassault Systèmes, dat meteen een zetel in de raad van bestuur krijgt. Ook bestaande aandeelhouders als BPI, Idinvest en LBO deden een duit in het zakje.

De investering zal worden aangewend om nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen, naast de hart-, neurologische en slaapaandoeningen waar tot nu toe de focus op lag. Ook wil Bioserenity zijn internationale activiteiten verder uitbreiden eb nieuwe oplossingen voor zorg-op-afstand ontwikkelen.

Het Parijse bedrijf werd in 2014 opgericht en maakt deel uit van het zogeheten 3dexperience Lab, een door Dassault Systèmes gestart ontwikkelingsprogramma voor nieuwe en disruptieve projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-25T11:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.