Dassault finaliseert overname Medidata

Dit artikel delen:
Partners handen

Het Franse Dassault Systèmes heeft het Amerikaanse Medidata overgenomen. Medidata ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen en therapieën via cloudoplossingen en digitale twins. Dassault betaalt bijna zes miljard dollar voor het bedrijf.

De overname van Medidata positioneert Dassault naar de koppositie in de digitale transformatie van de gezondheidszorg, zo motiveren de Fransen hun aankoop in een persbericht. Deze transformatie luidt een tijdperk in van op maat gemaakte geneeskunde waarbij de patiënt centraal staat en die ‘ervaringen’ biedt in plaats van enkel producten. 

Dassault zal de technologie van Medidata aan zijn eigen 3DExperience-VR-platform koppelen. Op die manier kunnen therapieën ontwikkeld worden met ‘digitale twins’, zeg maar: virtuele kopieën van echte zaken, in dit geval het menselijk lichaam. Dat moet een snellere marktinvoering mogelijk maken maar ook bijvoorbeeld hypergepersonaliseerde therapieën op maat van één persoon. In heel dat proces staan data centraal. 

Life sciences wordt met de overname van Medidata de tweede grootste markt voor Dassault Systèmes, na transport en mobiliteit. Nu Medidata in handen is van Dassault wordt het van de Nasdaq-beurs gehaald. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-31T15:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.