Infohos Solutions en Xpertis bundelen krachten

Dit artikel delen:
medische afspraak

Infohos Solutions en Xperthis gaan samenwerken. Zo willen de leveranciers van it-oplossingen voor ziekenhuizen inspelen op de vele nieuwe uitdagingen in de sector, die onder andere voortkomen uit de opstart van de ziekenhuisnetwerken. Ze doen dat via een nieuwe, nog op te richten holding.

De vergrijzing, de stijging van het aantal chronisch zieken, de krapte op de arbeidsmarkt, de opstart van de regionale ziekenhuisnetwerken en de digitale transformatie hebben een grote impact op de medische sector en verhogen de druk op de ziekenhuizen.

Om die ziekenhuizen te helpen die uitdagingen het hoofd te bieden, hebben Infohos Solutions en Xperthis beslist om hun toekomst aan elkaar te verbinden. ‘De uitdagingen van de sector worden in de eerste plaats aangegaan door de medewerkers van de ziekenhuizen zelf’, zegt Jan Pollet, ceo van Infohos Solutions. ‘Goede it-oplossingen ondersteunen de dokters, zorg- en verpleegkundigen en ondersteunende diensten in hun dagelijks werk. Denk daarbij aan oplossingen zoals Oazis van Xperthis of het Apotheekpakket van Infohos Solutions. It is een middel dat ziekenhuizen toelaat om efficiënter te werken.’

De transactie wordt afgerond in het eerste kwartaal van 2020. Pollet en Melchior Wathelet (voor Xpertis) blijven als ceo’s instaan voor de operationele leiding van de bedrijven. De holding die beide bedrijven verenigt, wordt officieel opgestart in het eerste kwartaal van 2020.

‘In 2020 zullen de gebruikers van zowel de Xperthis als de Infohos Solutions toepassingen nog geen fundamentele wijzigingen zien’, stelt Wathelet. ‘De komende maanden bekijken we hoe we onze oplossingen kunnen integreren en hoe we ons gezamenlijk aanbod gaan hertekenen. De twee bedrijven zijn complementair, er zijn tal van synergieën mogelijk die voordelig zijn voor de ziekenhuizen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-24T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.