Agfa verkoopt softwaredivisie aan Italiaans bedrijf

Dit artikel delen:

Agfa gaat zijn afdeling Healthcare IT verkopen aan het Italiaanse Dedalus. Het bedrijf uit Mortsel krijgt er 975 miljoen euro voor, minus de nettoschulden. De verkoop hing al een tijdje in de lucht.

Het zijn meer specifiek de divisies Healthcare Information Solutions en Integrated Care die Agfa van de hand doet. Ze maken software voor ziekenhuizen waarmee de volledige workflow rond de patiënt is te beheren en verbinding is te leggen met ziekenfondsen en overheden. Het is een van de best presterende divisies binnen Agfa, maar de activiteiten zijn zo specifiek dat ze niet meer passen in de rest van het bedrijf. Dat houdt zich bezig met onder meer digitale druktechnieken.

In de Duitstalige landen en Brazilië wordt ook de afdeling Imaging IT verkocht, dat beeldvormingssystemen voor ziekenhuizen ontwikkelt. Die business is er sterk geïntegreerd met de ziekenhuissoftware.

Agfa hoopt de verkoop in het tweede kwartaal van dit jaar af te ronden. Met Dedalus waren al bijna twee maanden exclusieve gesprekken aan de gang. Eerder zouden ook Compugroup en investeerders als KKR, Permira en Advent geïnteresseerd zijn geweest in een overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-29T09:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.