Ricoh België doneert honderd laptops en tablets

Dit artikel delen:

Naar aanleiding van de huidige gezondheidscrisis heeft Ricoh besloten om zo’n honderd tabletten aan zorginstellingen te schenken. Zo kunnen gehospitaliseerde mensen met hun familie in contact kunnen blijven. Ook aan scholen gaat het bedrijf laptops uitdelen, voor leerlingen geholpen die moeilijk (of geen) toegang hebben tot technologie.

Na het AZ Jan Portaels in Vilvoorde, dat nabij de hoofdzetel van Ricoh Belgium ligt, was het deze week de beurt aan revalidatiecentrum KEI (Koningin Elisabeth Instituut in Oost-Duinkerke) om tablets van Ricoh te ontvangen. Het revalidatiecentrum kreeg van het bedrijf een tiental exemplaren. Hierdoor kunnen de patiënten in het centrum gemakkelijker via digitale weg contact houden met hun naasten. 

Naast ziekenhuizen en zorginstellingen wil Ricoh komende weken ook scholen en (kansarme) leerlingen helpen die nauwelijks of geen toegang hebben tot moderne technologie. De overheid heeft scholen fysiek gesloten, waarvan sommigen hun opdrachten en lessen via digitale weg aanbieden. Niet alle kinderen echter beschikken thuis over de nodige technologie, zoals een computer of internetverbinding.

Hiervoor stelt Ricoh Belgium ongeveer honderd laptops ter beschikking. Deze zullen worden uitgedeeld aan leerlingen die via de school geen toegang hebben tot een computer. De eerste veertig laptops zijn klaar om te worden verdeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-21T14:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.