Zorgsoftware Corilus verandert weer van eigenaar

Dit artikel delen:

Corilus, de Belgische marktleider voor it-diensten aan artsen, tandartsen, apothekers en opticiens, is door het investeringsfonds AAC verkocht. Dat schrijft De Tijd. De koper is een ander fonds: Gilde. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Het Gentse Corilus was de voormalige softwareafdeling van het farmabedrijf Fagron. Vijf jaar geleden kocht AAC het over voor 77 miljoen euro. Medio vorig jaar raakte al bekend dat AAC er opnieuw wilde uit stappen. De verkoop is nu beklonken: Gilde Buy Out wordt de nieuwe eigenaar. Volgens De Tijd zou ook HG Capital (eigenaar van hoster Combell) geïnteresseerd zijn geweest. AAC Capital heeft nu nog een Belgische bedrijf in portefeuille: de Kortrijkse it-dienstverlener Savaco.

Fagron verkocht Corilus aan AAC in 2015. In het België was het marktleider in zijn sector. Het bedient in totaal ruim 40.000 klanten en draaide in 2017 bijna 51 miljoen euro omzet. Het bedrijf heeft ongeveer vierhonderd mensen in dienst. Na de inlijving door AAC deed het verschillende overnames, in 2018 onder meer van startup Progenda, een ontwikkelaar van online-agenda-applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-11T11:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.