Assa Abloy mikt op ouderenzorgtech via FocusCura

Zweeds conglomeraat voegt FocusCura uit Driebergen toe aan dochterbedrijf Phoniro

Dit artikel delen:
Thuiszorg

De Zweedse Assa Abloy-groep, onder meer eigenaar van it-bedrijf Phoniro, lijft het Nederlandse zorginnovatiebedrijf FocusCura in. Met de aankoop willen de Zweden de krachten van beide bedrijven bundelen om zo Europees digitaal leider te worden in technologie voor ouderenzorg. FocusCura blijft onder dezelfde naam actief in Nederland en België.

Phoniro, dat in Nederland een vestiging heeft in het Gelderse Maurik, is leverancier van Phoniro Care, een geïntegreerde cloudplatform voor oplossingen op het gebied van digitaal sleutelbeheer, tijdregistratie, alarmering en bezoeken op afstand.

Pontus Björnsson, ceo van Phoniro, geeft aan dat beide bedrijven de passie voor innovaties en digitale oplossingen binnen de ouderenzorg delen. Het aanbod van complementaire oplossingen en de gecombineerde expertise komt volgens hem ten goede aan bestaande en nieuwe klanten. Raoul Zaal, ceo van FocusCura, meldt dat door de overname het digitale aanbod aan klanten en cliënten zal verbeteren.

Oprichter laat FocusCura los

Daan Dohmen, de oprichter van FocusCura, is sinds de overname officieel geen partij meer bij het Driebergse bedrijf. Op zijn LinkedIn-pagina geeft hij aan dat hij tussen 2018 en het moment van overname betrokken was als adviseur en aandeelhouder. Nu FocusCura in handen is gekomen van Assa Abloy, is hij ook aandeelhouder-af. ‘Een bewuste keus 'mijn kindje' los te laten om me nog verder te focussen op de snelle groei van aanbieder van zorg-app Luscii en mijn werk in de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving’, zo stelt hij in een artikel over de geschiedenis van FocusCura.

Assa Abloy is een Zweeds conglomeraat dat onder meer toegangssystemen maakt. In 2018 nam de onderneming Phoniro over, een ict-bedrijf dat zich specifiek richt op alarmsystemen en toegangssystemen in de ouderenzorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-10T10:10:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.