Simac wint ict-contract bij zorgnetwerk Emmaüs

Dit artikel delen:
Ziekenhuis dokter mri scan onderzoek

Simac ICT België wordt de komende zes jaar verantwoordelijk voor het onderhoud en de modernisering van de netwerk-, security- en samenwerkingsinfrastructuur van zorgnetwerk Emmaüs. Het nieuwe raamcontract kan na 72 maanden nog eens twee keer met een jaar verlengd worden en is goed voor meer dan tien miljoen euro.

Emmaüs is een zorg- en welzijnsnetwerk dat 24 voorzieningen telt, gaande van kinderopvang tot ziekenhuizen als het AZ Sint-Maarten en AZ Sint-Jozef. Er werken alles samen meer dan zevenduizend mensen.

Het nieuwe contract van zes jaar dat Emmaüs aangaat, slaat op drie verschillende activiteiten. Het gaat om de volledige 24/7 operationele ondersteuning met actieve monitoring van kritische componenten en incident response. Daarnaast wordt ook aan projectwerking gedaan rond voorstudie, implementatie en design. Ook wordt Simac verantwoordelijk voor de aankoop van materiaal en het adviseren van geschikte oplossingen.

Die oplossingen moeten ook de cyberveiligheid van Emmaüs opkrikken. ‘De vraag naar security neemt exponentieel toe’, zegt security-verantwoordelijke Marc Rosseau. ‘Er is de wetgeving rond GDPR waarin de privacy van de patiënt belangrijk is. En met het toenemend aantal bedreigingen merken we dat ook de zorgsector niet langer ontzien wordt door cybercriminelen.’

Primus

Simac kwam als primus uit de aanbesteding. Uiteraard was de goede relatie met de verschillende partners waaronder Cisco en Fortinet van groot belang, maar ook de mogelijkheid om de ‘dual vendor’-strategie van Emmaüs te ondersteunen. ‘We zoeken een dienstverlener die in staat is bij elke belangrijke vernieuwing de diverse leveranciers in vraag te stellen en af te wegen tegen concurrenten’, zegt cio Conny Huysmans van Emmaüs. ‘Zo blijven we de beste oplossing vinden.’

Dat de helpdesk lokaal georganiseerd is en de ondersteuning in het Nederlands gebeurt, bleek ook een belangrijk argument voor Emmaüs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-27T09:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.