Orange investeert in e-health-sector

Dit artikel delen:

Orange Group gaat via zijn dochter Enovacom investeren in het Digital Health 2-fonds van LBO France, een bekende Franse investeringsmaatschappij. Het fonds wil tweehonderd miljoen euro stoppen in kleine en middelgrote ondernemingen die zich bezighouden met e-health, zoals QuantifiCare, Tribvn Healthcare, FeetMe en Meditect.

Door de vooruitgang op het gebied van digitale technologie heeft de e-health-sector de laatste jaren een stevige sprong voorwaarts gemaakt. Orange denkt dat we daar het laatste nog niet van gezien hebben. Precies dat is de reden waarom het bedrijf geld ter beschikking stelt van het Digital Health 2 (DH2)-fonds van LBO, om innovatieve e-health-startups in Frankrijk en Europa mee op de de kaart te zetten en de strategische positie van Orange hierin te verstevigen. 

De verwachting is dat de instap van Orange in dit segment niet alleen de bedrijven zal helpen die in de LBO-portefeuille zitten, ook het gehele e-health-ecosysteem profiteert ervan. Orange heeft trouwens al een eigen dochter die alle activiteiten in de gezondheidssector op zich neemt: Enovacom. Het is langs dit bedrijf dat de investering loopt. Enovacom biedt software en diensten aan rond e-health en heeft 250 werknemers in kantoren in Marseille, Parijs, Londen en Montréal. 

‘We zijn er van overtuigd dat het managementteam van DH2 de verborgen parels van de e-health-industrie kan identificeren en ondersteunen, zodat zowel de bedrijven die nu in de portefeuille zitten als toekomstige bedrijven, grote spelers op het gebied van e-health worden’, zegt Laurent Frigara, hulp-ceo van Enovacom. ‘Door de investering in DH2 kan Enovacom het ecosysteem versterken, samenwerkingsverbanden versnellen en partnerschappen aangaan om e-health-kwesties aan te pakken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-23T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.