Philips koopt remote hartmonitor-specialist

Dit artikel delen:
arts

Philips heeft het Amerikaanse BioTelemetry overgenomen. Het bedrijf maakt apparatuur om hartpatiënten van op afstand te monitoren. Philips legt er 2,8 miljard dollar (2,3 miljard euro) voor op tafel.

BioTelemetry maakt remote monitoring-technologie, zowel de software, als de apparatuur en de bijhorende dienstverlening. Het houdt, naar eigen zeggen, per jaar ongeveer 1,2 miljoen hartpatiënten in de gaten en verwerkt elke dag meer dan vier miljard hartslagen. 

Bij Philips gaat men ervan uit dat BioTelemetry de volgende jaren met dubbele cijfers gat groeien. Tegen 2025 moet de winst voor belastingen zeker twintig procent hoger liggen dan vandaag, zo is de hoop. 

Bij BioTelemetry werken ongeveer 1900 mensen, het hoofkwartier staat in Pennsylvania. Elke maand gaan er bij het bedrijf ongeveer 40.000 biosensoren de deur uit. De roots van het bedrijf liggen bij Cardionet uit San Diego, dat zich gaandeweg is gaan specialiseren in hartbewaking op afstand. 

Nu Philips begin dit jaar zijn afdeling voor huishoudapparatuur van de hand heeft gedaan, is het bedrijf nu volledig gericht op medische technologie en gezondheidszorg. De onderneming wil inspelen op de vergrijzing van de bevolking en de almaar groeiende vraag naar health-toepassingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-18T12:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.