Mint gaat met drie miljoen in zee met Microsoft

Dit artikel delen:

De Belgische scale-up Mint heeft een kapitaalsverhoging van bijna drie miljoen euro gerealiseerd. Tegelijk kondigt het bedrijf aan dat het een partnership aangaat met Microsoft rond 3d-sensorsoftware in Azure.

Mint is een Belgische onderneming die een preventiesysteem heeft ontwikkeld om valpartijen in ziekenhuizen en woonzorgcentra te detecteren en te analyseren. Het platform bestaat uit een verbonden 3d-sensor, analytische algoritmen, artificiële intelligentie en cloudapplicaties.

Voor dat laatste stuk gaat Mint samenwerken met Microsoft, met teams in Redmond en Tel Aviv. De expertise van Mint op het vlak van 3d-sensoren, de softwaretechnologie, het gebruik van en artificiële intelligentie en de medische expertise waren bepalende factoren die Microsoft hebben kunnen overtuigen, zegt het bedrijf. Het partnership duurt minstens een jaar. 

Tegelijk voert Mint een kapitaalsverhoging van bijna drie miljoen euro door, met de steun van private en publieke financiële partners. Deze fondsen zullen ingezet worden om de technologie verder te ontwikkelen en de binnen- en buitenlandse groei te ondersteunen. 

Mint werd opgericht in 2014 door Jérôme Laurent-Michel (verpleegkundige en klinisch specialist), Thibaud Remacle (in 2007 de medeoprichter van Softkinetic) en Franck Casado (ingenieur en specialist signaalverwerking). In 2018 vervoegde Eric Krzeslo, de andere medeoprichter van Softkinetic, de rangen van de medische startup. Mint haalde in 2020 een slordige 1,4 miljoen euro op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-04T09:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.